shutterstock_100517332.jpg
visual-meisje.jpg
team-2017.jpg

 

Onderzoek en professionalisering 

Iedere weerbaarheidstrainer beoefent bij ons een ambacht, een vak apart. Dat is absoluut een betekenisvol beroep,  wij prijzen ons dan ook gelukkig dat wij dit geweldige vak dagelijks met passie en bevlogenheid mogen uitoefenen. Daarbij voelen wij tevens de verantwoordelijkheid om gezamenlijk een wezenlijke bijdrage te leveren aan de professionalisering van het vak weerbaarheidstrainer. Dit doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met onze partners binnen het sociaal domein, gemeenten, opleidingsinstituten en alle betrokken basisscholen.

 

Met al deze professionals werken we continu aan de doorontwikkeling van de methodiek. Hiervoor ondersteunt en faciliteert stichting Vechterweerd onderzoek en kennisinnovatie om zodoende de kwaliteit en de onderbouwing van de weerbaarheidstrainingen te verbeteren.

 

Weerbaarheid is altijd in ontwikkeling geweest en al helemaal geen vaststaand begrip. Onderzoek de laatste jaren heeft veel meer inzicht gegeven in op wat werkt en wat je beter niet kunt doen in trainingen. Zo is bijvoorbeeld psycho-educatie belangrijker gebleken dan dat men eerst dacht, dit om het bewustzijn te vergoten. Stichting Vechterweerd heeft de afgelopen jaren actief bijgedragen aan meerdere onderzoeken en organiseert uitwisselingsbijeenkomsten voor partners op de basisscholen. Hierdoor blijft de kennis op pijl en de aandacht scherp.