shutterstock_100517332.jpg
visual-meisje.jpg
team-2017.jpg

Comite van aanbeveling

Niet alleen Stichting Vechterweerd zet zich voor het Marietje Kessels Project in. Het project wordt landelijk omarmd en heeft een stevig aanbevelingscomite. In Zwolle is het Marietje Kessels Project inmiddels een begrip.

Al vanaf 2003 neemt de gemeente Zwolle hiermee haar verantwoordelijkheid rondom de preventie van kindermishandeling en neemt het regie in het waarborgen van preventie op dit vlak binnen het onderwijs in onze regio. Het project maakt kinderen weerbaarder tegen machtsmisbruik, maar het leert kinderen ook de grenzen van anderen te herkennen en deze te respecteren. Meisjes en jongens uit de bovenbouw leren hun grenzen aan te geven en nee te durven zeggen, met respect voor henzelf en de ander.

 

De landelijke populariteit van het project laat zien dat verschillende instanties, onderzoekers en docenten overtuigd zijn van de kracht van het Marietje Kessels project. Wetenschappelijke onderzoek toont aan dat het Marietje Kessels Project in zijn missie slaagt en een succesvolle, effectieve methodiek is. Resultaten laten zien dat leerlingen die deelgenomen hebben aan het Marietje Kessels Project in groep zeven en of acht, een betere ontwikkeling laten zien, op het gebied van:

• Opgroeien;
• Zelfbewustzijn;
• Participatie;
• Zelfvertrouwen.

Het aanbevelingscomite draagt het Marietje Kessels Project dan ook een warm hart toe en heeft ten behoeve van het project een stimulerende rol.

Graag stellen wij het aanbevelingscomite aan u voor.

 

van_der_Laan.jpegMr. Eberhart van der Laan. Was tot zijn overlijden burgemeester van Amsterdam en lid van het MKP aanbevelingscomite. Leiden, 28 juni 1955 Amsterdam, 5 oktober 2017.
Kees_bakker_CEO.jpegDrs. Kees Bakker. Voorzitter Raad van Bestuur bij het NJI.
Martine_Delfos-e1353115030297.jpgDr. Martine. F. Delfos. Wetenschapper, auteur, biopsycholoog.
foto_thea_hol.jpgDrs. Tea Hol. Directeur landelijke vakgroep kindermishandeling.
Gerianne_Rozema.JPGGerrianne Rozema. Directeur Veilig Thuis midden Brabant.
Marcelle_Hendrickx.jpegMarcelle Hendrickx. Wethouder D66 Tilburg.