shutterstock_100517332.jpg
visual-meisje.jpg
team-2017.jpg

NatuurRijk project

 

Het NatuurRijk Project streeft ernaar om kinderen op een actieve en betrokken manier te laten leren over de natuur en biedt hen de mogelijkheid om te ontdekken, te ervaren en te onderzoeken. Dat is lang niet voor alle kinderen weggelegd  en daarom bieden we samen met heel veel andere organisaties dit fantastische project kosteloos aan op basisscholen in de provincie Overijssel, regio Zwolle. 

Vechterweerd onderstreept het belang om kinderen al op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor de natuur en ze kennis te laten maken met de natuur in de directe omgeving. Het draait hierbij om bewustwording van alle verschillende insecten, bloemen, planten en bijvoorbeeld vogels. Deze bewustwording maakt dat ze erover na gaan denken en zorgt voor een verantwoordelijkheidsgevoel. 

NatuurRijk bestaat uit 11 bijeenkomsten waarbij de kinderen worden uitgenodigd om de natuur te ontdekken door middel van avontuurlijke en educatieve buitenlessen. Onze trainers kunnen met de klas een uitstapje maken naar het nabijgelegen natuurgebied Vechterweerd in Zwolle of gebruiken gewoon het schoolplein  om activiteiten te ondernemen die gericht op het ontdekken van de natuur, leren over ecosystemen en het ontwikkelen van een band met de natuur.

In eigenlijk al onze projecten staat de ervaring centraal. Daarom nemen we kinderen tijdens het project mee op avontuur in de natuur, zodat ze 'buiten' daadwerkelijk kunnen beleven en ervaren. Tijdens de workshop doen ze veel activiteiten, begeleid door een trainer met uitgebreide kennis van de natuur, die deze kennis op een toegankelijke manier aan de kinderen overbrengt.

Dan kun je denken aan het zoeken naar waterbeestjes in de sloten, uilenballen pluizen, wilgen knotten, hutten bouwen, vogels spotten of het verkennen van de beste klimboom in het bos.

Dit biedt een uitstekende gelegenheid om niet alleen de weerbaarheid van kinderen te versterken, maar ook om natuuronderwijs in Zwolle te bevorderen. Samen met onze vrijwilligers en begeleiders kunnen we de diverse mogelijkheden onderzoeken, aangezien elk seizoen zijn eigen schatten biedt. We staan er graag voor open om samen met jullie op ontdekkingsreis te gaan!

Neem voor meer informatie contact op met onze projectcoördinator, Casper Uneken.