• slide

Wat ga ik doen?

Het Marietje Kessels Project (MKP) is een weerbaarheidstraining. Je leert op een passende manier voor jezelf op te komen en steviger in je schoenen te staan.

Hoe doen we dat?

Heel veel bewegen en vooral doen! Weleens gehoord van een lage buikademhaling, stoeioefeningen, een plankje doorslaan, niet helpende gedachten vangen of bijvoorbeeld stevig staan? Allemaal enorm leuke oefeningen die je helpen meer zelfvertrouwen te krijgen. Dit zelfvertrouwen is iets waar we veel mee aan de slag gaan!

Er zijn maximaal 12 bijeenkomsten, waarin we 10 verschillende thema’s bespreken. Hieronder vertellen we kort wat elk thema inhoudt. Al deze thema’s hebben iets te maken met weerbaar zijn.

 

Je mag allemaal zijn wie je bent, daar begint het mee. In elke les beloven we door middel van een groet dat we respectvol met elkaar om zullen gaan. 

 

Dit zijn onze thema’s:

Stevig staan

We leren jou hoe je stevig kunt staan. Door stevig te gaan staan voel je je sterker en zelfverzekerder.

Lichaamstaal

Je leert wat de kracht is van lichaamstaal. Zonder woorden vertelt je lijf namelijk veel over hoe jij je voelt of wat je ergens van vindt.

Gevoelens

Met ja/nee/twijfel gevoelens geef je aan hoe jij je voelt. Heb je een twijfel of nee gevoel dan is het tijd om je grens aan te geven.

Grenzen

Wanneer iemand iets doet wat jij niet fijn vindt dan gaat die over jouw grens. Je leert hoe je deze grens op een goede manier kunt aangeven.

Veiligheid (online)

Je leert tijdens de training hoe je op straat en online kunt zorgen voor je eigen veiligheid.

Veilig in de groep

Je veilig voelen in een groep is wat anders dan zorgen voor je veiligheid. Jij kunt als onderdeel van een groep zorgen dat de sfeer veiliger wordt.

Gedachtenkracht

Door positief te denken kunnen 'moeilijke' dingen makkelijker worden. Tijdens de training gaan we een plankje breken. Hier heb je positieve gedachtenkracht bij nodig!

Kindermishandeling

We gaan een film bekijken waarin je verschillende vormen van kinder-mishandeling ziet. We bespreken wat je kunt doen om kindermishandeling te helpen stoppen, want het komt vaker voor dan je denkt.

Pesten

Tijdens de training leer je dat pesten iets anders is dan plagen. Pesten geeft een groot nee-gevoel en het is echt schadelijk. Je leert hoe jij kan helpen om pesten te stoppen.

Samenwerken

Om goed samen te werken moet je naar elkaar luisteren, je eigen mening geven en elkaar laten uitpraten. Je hoeft geen vrienden te zijn om te kunnen samenwerken.

Afsluitende les

Als alle thema lessen zijn geweest sluiten we het project af met een afsluitende les. In deze les laat je zien wat je de afgelopen maanden hebt geleerd. Als je goed hebt meegedaan, verdien je een diploma.