shutterstock_100517332.jpg
visual-meisje.jpg
Logo-MK-CMYK.jpg
team-2017.jpg

BRUGTRAINING

 

Deze door Vechterweerd ontwikkelde training richt zich specifiek op de overgang van het basisonderwijs (PO) naar het voortgezet onderwijs (VO).

 

Veel kinderen voelen zich onzeker wanneer ze de grote overstap van die overzichtelijke basisschool naar die gigantische grote school (VO) maken. Dat is heel normaal. Je gaat naar een nieuwe school, waar je niemand kent (of misschien een paar vrienden e/o vriendinnen). Je krijgt op de meeste scholen opeens meerdere leerkrachten per dag en je wisselt dan ook nog van lokaal. De school is vaak veel groter en opeens behoor je weer tot de jongsten van de school. En dan hebben we het nog niet eens over al het huiswerk, dat je zal moeten gaan maken.

 

Thema's die centraal staan in deze training:

-       Je kent je eigen kwaliteiten en valkuilen en durft jezelf te zijn.

-       Je weet wat je uitstraalt of straalt uit wat je graag wil uitstralen. 

-       Je weet (een beetje) wat je kan gaan verwachten op het Voortgezet Onderwijs

-       Je durft nieuwe vrienden te maken.

-       Je leert omgaan met groepsdruk

-       Je kan omgaan met veranderingen (Veerkracht).

 

Deze training bestaat uit vijf bijeenkomsten van zestig minuten en wordt over het algemeen ingezet door scholen aan het einde van het schooljaar groep acht. In de zomervakanties wordt deze training ook particulier aangeboden en de training zal dan plaatsvinden bij onze praktijk. 

Brugtraining

Deze web­si­te gebruikt coo­kies om infor­ma­tie op uw com­pu­ter op te slaan. Som­mi­gen zijn essen­ti­eel om de web­si­te goed te laten func­ti­o­ne­ren. Ande­ren geven ons inzicht in hoe de web­si­te gebruikt wordt en hel­pen ons om de gebrui­ker­s­er­va­ring te opti­ma­li­se­ren. Wij ano­ni­mi­se­ren de IP adres­sen in Goog­le Ana­ly­tics. Met het bezoe­ken van onze web­si­te stemt u in met het gebruik van deze cookies.

Ok