shutterstock_100517332.jpg
visual-meisje.jpg
team-2017.jpg

Opleiding weerbaarheidsdocent

 

De 5 daagse opleiding weerbaarheidstrainer leidt op tot gecertificeerd en proffesioneel weerbaarheidstrainer. Deze opleiding wordt in samenwerking met het Weerbaarheidgilde verzorgd. Het aanspreekpunt voor en over weerbaarheid in nederland. 

Je leert weerbaarheidscursussen voor kinderen te ontwikkelen en uit te voeren. De opleiding neemt je mee langs alle facetten binnen de weerbaarheid en je specialiseert je in het geven van weerbaarheidslessen aan kinderen en jongeren. Dit is de meest complete opleiding tot weerbaarheidstrainer, waarmee jij je specialiseert in het geven van weerbaarheidstrainingen aan kinderen. Wij geven je alle handvatten die je nodig bent om weerbaarheidslessen bij jou op school, in de organisatie of praktijk zelfstandig vorm te geven.

Geen algemene cursus of opleiding. Maar een kant en klaar trainingsprogramma waar je direct mee aan de slag kunt. De allerbeste, leukste en meest effectieve werkvormen komen in deze weerbaarheidstraining terug en bieden jou alle handvatten die je nodig hebt om het verschil te maken en kinderen te laten groeien in hun zelfvertrouwen en eigenwaarde.  

De allerbeste, leukste en meest effectieve werkvormen komen in de opleiding terug en bieden jou alle tools die je nodig hebt om het verschil te maken en kinderen te laten groeien in hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Kinderen met psycho-sociale problemen vinden het vaak moeilijk hierover te praten. Daarom zijn onze weerbaarheidstrainingen gebaseerd op het inzetten van leerervaringen. Bewegen (non verbale communicatie) is voor kinderen de manier om hun gevoelens te uiten en te verwerken. Wat ze nog niet zo goed onder woorden kunnen brengen, kunnen ze vaak wel laten zien.

 

Na deze training:

Kun je als gecertificeerd trainer werken als weerbaarheidstrainer voor kinderen.

  • Je leert een schat aan werkvormen af te stemmen op verschillende leeftijden en psycho-fysiek te werken aan weerbaarheid. 
  • Je leert werken met bestaand lesmateriaal, ‘Wereld van Sofie®' en eigen lessen te ontwikkelen hiervoor.
  • Je leert psycho-fysieke werkvormen in te zetten ten behoeve van de eigenwaarde, het zelfbeeld en zelfvertrouwen van kinderen.
  • Je leert middels uitdagende en tot de verbeelding sprekende bewegingswerkvormen en samenwerkingsvormen de groepsdynamiek in klassen te verbeteren.het aanspreekpunt voor en over weerbaarheid in Nederland.
  • Je hebt kennis van de basisbeginselen op het vlak van voor jezelf opkomen en psycho sociale weerbaarheid.
  • Je leert de belangrijkste basiselementen van een weerbaarheidstraining.

De opleiding bestaat uit vijf cursusdagen, verdeeld over twee a drie maanden. 

 

Modules

Dag 1: 
Inzicht in weerbaarheid
Psycho-fysiek werken
Onderzoek naar weerbaarheid
Rol van jou als trainer
De eerste les vormgeven
Houding en Uitstraling

Dag 2:
Framing / taligheid van de trainer
Inzetten op eigenwaarde en zelfvertrouwen
Pedagogiek binnen weerbaarheid
Massage werkvormen
Ja, nee, twijfel gevoel binnen weerbaarheidstrainingen
Werkvormen omtrent het onderwerp hulp vragen /geven

Dag 3:
Inzetten op reflectie en bewustwording
Stoei werkvormen binnen weerbaarheid
Plankjes les
Rationeel Emotive Therapie in weerbaarheid
Individuele weerbaarheidstrainingen verzorgen
Boksen en weerbaarheid

Dag 4:
Didactische opbouw trainingen
Fasen van groepsdynamica in weerbaarheid
Groepsdynamische weerbaarheidstrainingen
Samenwerkingsvormen binnen weerbaarheid
Vertrouwenswerkvormen binnen weerbaarheid
Ouderbetrokkenheid

Dag 5:
Afsluitende lessen
Een eigen praktijk
Examinering eigen lessen
Diplomering

 

Trainingsdata 2024:

Op woensdag 17 januari start de opleiding tot weerbaarheidstrainer wederom in Zwolle. De hieropvolgende cursusdata zijn: 31 januari, 14 februari, 28 februari en 6 maart. De trainingsdagen zijn van 14:00 tot 17:30 en vinden plaats in Zwolle. Inschrijven voor deze opleiding

 

De opleiding is bestemd voor iedereen die werkt in het onderwijs of welzijnssector en die affiniteit heeft met de onderwerpen weerbaarheid, groepsdynamica, psycho-sociale weerbaarheid en kinderen.

 

Voor iedereen die het geweldig lijkt om:  

  • Aan kinderen van 5 tot en met 12 jaar oud weerbaarheidstrainingen te geven.  
  • Doormiddel van uitdagende bewegingswerkvormen stevig in te zetten op de groepsdynamiek in klassen. 
  • Psycho-fysiek in te steken op de weerbaarheid bij kinderen en jongeren.

 

Investering

De kosten voor 'opleiding weerbaarheidstrainer' bedragen € 775. Deze cursussen zijn vrijgesteld van Btw. Werkmappen, Koffie/thee, lunch, trainingsmateriaal zijn inbegrepen.

 

Validering

De Wereld van Sofie voldoet volgens de Registercommissie aan de gestelde kwaliteitseisen en worden relevant geacht voor leraren. Onze opleidingen en cursussen zijn gevalideerd door registerleraar met 58 registeruren en zijn vrijgesteld van BTW.

 

Certificaat

Na het volgen van deze training krijgt u een certificaat met vermelding van de gevolgde inhoud en studielast. 

 

Locatie

Zwolle

 

Meer informatie

Deze fantastische opleiding wordt vanaf september 2021 aangeboden vanuit het Weerbaarheidgilde in samenwerking met de WereldvanSofie, het aanspreekpunt voor en over weerbaarheid in Nederland. Neem een kijkje op de website www.weerbaarheidgile.nl voor meer informatie.